Stardock

WindowFX 5 Beta Feedback Thread

By on February 9, 2012 4:40:21 PM from WinCustomize Forums WinCustomize Forums

Island Dog

Join Date 06/2003
+616

We will use this thread for feedback on the beta releases for WindowFX 5.

When posting an issue, please provide as much information as possible:

  • OS
  • Version number of WFX
  • Detailed description of issue
  • Screenshot (if possible)
  • The graphics card(s) you have and the driver version if known
  • Your screen resolution

If you need to start a support ticket, please e-mail support@stardock.com or visit http://esupport.stardock.com/

Thank you for your help!

 

 

Pinned Post 192 Replies
Search this post
Subscription Options


Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
March 31, 2012 8:58:13 AM from WinCustomize Forums WinCustomize Forums

Quoting Neil Banfield,
What process is using the cpu?

Looks like it's dwm and it's limited to 1 core.

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
March 31, 2012 10:26:43 AM from WinCustomize Forums WinCustomize Forums

Quoting Lantec,



Quoting Neil Banfield,
reply 124
What process is using the cpu?


Looks like it's dwm and it's limited to 1 core.

This may be linked to your multiple graphics card setup.  Do you have any machines with a single graphics card and if so are you seeing the same on that too?

Also how long was the machine on before this started to happen?

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
March 31, 2012 12:50:01 PM from WinCustomize Forums WinCustomize Forums

Quoting Neil Banfield,
Do you have any machines with a single graphics card and if so are you seeing the same on that too?

It doesn't happen on my laptop.

Quoting Neil Banfield,
Also how long was the machine on before this started to happen?

It was several hours worth of constant working before I noticed it....maybe 4 or 5. This morning it's been enabled about 4 hours but the system's been mostly idle. Core 1 is showing between 9-12% at idle while the other 3 cores are <4%

edit: as a test I disabled WFX and now core 1 is idling at the same level as the other 3....

re-enabled iit and the core still idles the same as the other 3.....

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
March 31, 2012 4:28:37 PM from Stardock Forums Stardock Forums

Just started running dual cards as well, now I'm seeing issues.

 

While runing with a single 560ti and dual monitors, windowsfx5, and deskscapes 3.5 all was fine.

 

Wanted to offload the 2nd monitor to another weaker video card (7950GT) and ADD a 3rd monitor.

So now my layout looks like this:

Primary card - 560ti with samsung 27" LED

Secondary card - 7950GT with Gateway FPD1775W and HPS2031.

Not SLI'd (not possible, not wanted)

 

Upon reboot Aero would crash once the desktop was loaded. Then as I opened a few windows, the computer would become unresponsive. Tried multiple reboots with the same result.

Trying to track down the issue, I eventually disabled windowsfx5 in msconfig, and now the computer works just fine with new video card / monitor configuration, including Deskscapes 3.5. It is truly amazing that I have 3 different anamations for each of the 3 monitors. WOW

 

I would like to get WindowsFX5 working again, any suggestions on what to try ?

 

I did notice one thing that seemed odd: 

 

Nvidia control panel reports the configuration CORRECTLY, however Deskcapes reports the monitors INCORRECTLY as:

Your computer has a Windows Experience Index base score of 7.2
Your Windows Graphics Experience score is 7.8

DeskScapes appears to be activated on this PC
DeskScapes engine appears to be running
(SyncMaster P2770H/P2770FH (Digital)) 1 is attached to NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
() 2 is attached to NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
(Generic PnP Monitor) 3 is attached to NVIDIA GeForce 7950 GT

Deskscape.dll 2011/11/01 13:10:18
Deskscapes.dll 2010/09/27 09:06:03
DreamControl32.dll 2009/11/09 15:10:17
DeskscapesConfig.exe 2011/11/01 13:10:45
UI\Deskscape.dll 2011/10/26 11:13:21
UI\DeskscapesVideo.dll 2009/10/24 11:04:54
DreamTasks.exe 2010/09/24 12:01:26
DeskscapesVideo.dll 2010/01/19 16:02:22

 

Willing to help with any suggestions you would like to have me try. 

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
April 2, 2012 1:47:55 PM from WinCustomize Forums WinCustomize Forums

I'm sure you've seen it, but this WB thread - http://forums.wincustomize.com/420853 - looks like it's a WFX5 issue.

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
April 2, 2012 9:20:48 PM from Stardock Forums Stardock Forums

No problem with those menus here. It's definitely not a WFX issue, or at least not for everyone.

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
April 3, 2012 10:40:31 AM from WinCustomize Forums WinCustomize Forums

WFX/WB interaction probably more accurate.

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
April 7, 2012 10:07:23 PM from WinCustomize Forums WinCustomize Forums

Windows 7 Ultimate

WindowFX 5.0 Beta 2

sometimes the version 5 new animations do not work, but the version 4 animations work normally

Mobile Intel(R)4 Series Express Chipset Family

1280x800 32 bit


Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
April 10, 2012 7:29:08 AM from WinCustomize Forums WinCustomize Forums

Quoting oscarluna,
Windows 7 Ultimate

WindowFX 5.0 Beta 2

sometimes the version 5 new animations do not work, but the version 4 animations work normally

Mobile Intel(R)4 Series Express Chipset Family

1280x800 32 bit


 

Exactly the same issue here!

 

Running a Samsung Series 7 700Z3A with two cards (AMD Radeon HD 6490M + Intel HD Graphics 3000). Maybe this has something to do with it? I have already set explorer.exe and dwm.exe to high performance mode in the siwtchable graphics configuration tool - unfortunately did not help.

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
April 11, 2012 11:13:30 PM from Stardock Forums Stardock Forums

I'm running windows 7 x64, latest updates installed, on a system with a Core i7 940 and two EVGA GTX 580 SC's in SLI. I was using the WinFX 5 Beta 2 with the Geforce drivers and all was fine. However, upon installing the new drivers for my video cards, any effect on a window and menu created by WinFX executes fine but there is a large black square, larger than the window or menu, behind the window/menu being manipulated. Below is a video of this. Let me know if you need additional info. I know the driver is a beta and thus probably going to cause such issues. I was just letting you know of this just in case nvidia altered something that could make it into a release driver and conflict with how you create these effects.

 

http://youtu.be/T7PaHFocqtE

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
April 12, 2012 3:09:13 AM from WinCustomize Forums WinCustomize Forums

I was not aware the 301.x series drivers worked on anything but the 600 series graphics cards so we might be able to test it now and then yell at nvidia.

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
April 20, 2012 9:34:14 AM from WinCustomize Forums WinCustomize Forums

Hi,

Don't if this is the correct place to post this but I have downloaded the latest beta 2 install file and installed it but it refuses to allow me to register it.

It keeps on saying invalid serial number. I have checked the serial number and it is correct. I have even rerequested my Serial Numbers fro support to see if I had made a mistake.

Still get the same error.

Any Idea on how to solve this.

WinFX 5 Beta 2 

Windows 7 Professional 64 Bit with SP 1.

Thanks.

Andrew Rindel.

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
April 20, 2012 10:19:08 AM from WinCustomize Forums WinCustomize Forums

Quoting SGT Snuggles,
Hi,

Don't if this is the correct place to post this but I have downloaded the latest beta 2 install file and installed it but it refuses to allow me to register it.

It keeps on saying invalid serial number. I have checked the serial number and it is correct. I have even rerequested my Serial Numbers fro support to see if I had made a mistake.

  Still get the same error.

Any Idea on how to solve this.

 

Thanks.

Andrew Rindel.
Please email support so we can look things up.  Thanks.

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
April 30, 2012 1:08:30 PM from Stardock Forums Stardock Forums

Hi guys

first of all I LOVE your app.

My question is, why don't we have ALL the animations implemented available for each and every item? (ex: no "reverse suction from top left" for the Open start menu. My task bar is on the top edge of the screen).

There's no Open Animation option for the menus, I can customize only the the Close animation.



Specs: intel i7 2600K, 8Go DDR3, GTX 570 (drivers 296.10), Windows7 64.

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
May 1, 2012 12:15:56 AM from Stardock Forums Stardock Forums

Quoting andersony2,
Just started running dual cards as well, now I'm seeing issues.

 

While runing with a single 560ti and dual monitors, windowsfx5, and deskscapes 3.5 all was fine.

 

Wanted to offload the 2nd monitor to another weaker video card (7950GT) and ADD a 3rd monitor.

So now my layout looks like this:

Primary card - 560ti with samsung 27" LED

Secondary card - 7950GT with Gateway FPD1775W and HPS2031.

Not SLI'd (not possible, not wanted)

 

Upon reboot Aero would crash once the desktop was loaded. Then as I opened a few windows, the computer would become unresponsive. Tried multiple reboots with the same result.

Trying to track down the issue, I eventually disabled windowsfx5 in msconfig, and now the computer works just fine with new video card / monitor configuration, including Deskscapes 3.5. It is truly amazing that I have 3 different anamations for each of the 3 monitors. WOW

 

I would like to get WindowsFX5 working again, any suggestions on what to try ?

 

I did notice one thing that seemed odd: 

 

Nvidia control panel reports the configuration CORRECTLY, however Deskcapes reports the monitors INCORRECTLY as:

Your computer has a Windows Experience Index base score of 7.2
Your Windows Graphics Experience score is 7.8

DeskScapes appears to be activated on this PC
DeskScapes engine appears to be running
(SyncMaster P2770H/P2770FH (Digital)) 1 is attached to NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
() 2 is attached to NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
(Generic PnP Monitor) 3 is attached to NVIDIA GeForce 7950 GT

Deskscape.dll 2011/11/01 13:10:18
Deskscapes.dll 2010/09/27 09:06:03
DreamControl32.dll 2009/11/09 15:10:17
DeskscapesConfig.exe 2011/11/01 13:10:45
UI\Deskscape.dll 2011/10/26 11:13:21
UI\DeskscapesVideo.dll 2009/10/24 11:04:54
DreamTasks.exe 2010/09/24 12:01:26
DeskscapesVideo.dll 2010/01/19 16:02:22

 

Willing to help with any suggestions you would like to have me try. 

 

FYI, the Beta 2 update 1 release fixed this for me. All 3 monitors on 2 cards running fine now.  Thanks.

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
May 7, 2012 1:33:20 PM from Stardock Forums Stardock Forums

Hi, I've just installed the latest WindowFX 5 RC1 on Windows 7 64-bit and every time I shut down/restart the system I get an explorer.exe application error that reads "The Instruction at XxXXXXXXXX referenced memory at XxXXXXXXXX, the memory could not be read." Once I terminate the process the system shuts down and reboots. Any ideas?

Thanks.

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
May 7, 2012 1:35:47 PM from WinCustomize Forums WinCustomize Forums

Quoting Adyghost,
Hi, I've just installed the latest WindowFX 5 RC1 on Windows 7 64-bit and every time I shut down/restart the system I get an explorer.exe application error that reads "The Instruction at XxXXXXXXXX referenced memory at XxXXXXXXXX, the memory could not be read." Once I terminate the process the system shuts down and reboots. Any ideas?

Thanks.

We would need to know the xxxxx values.

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
May 7, 2012 1:44:17 PM from Stardock Forums Stardock Forums

Sorry, the error reads 0x690152b0 both times.

Edit: The system seems to be stable other than Explorer crashing on every reboot.

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
May 11, 2012 12:23:50 AM from WinCustomize Forums WinCustomize Forums

Quoting Adyghost,
Sorry, the error reads 0x690152b0 both times.

Edit: The system seems to be stable other than Explorer crashing on every reboot.
 

 

Actually im getting the same thing, same memory address and all! I am happy to report my above black square issue is resolved now so other than the memory issue its perfect! I am on Windows 7 SP 1, using WinFX 5 RC1, Core i7-3770K, Asus p8z77ws board, gtx 580s in sli, 16 gb ram. 

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
May 20, 2012 6:34:55 AM from Stardock Forums Stardock Forums

Neil: I have a tra and ttt using the particle engines. I have set 4, and defined 4 ParticleEngine1,2,4 sections in the tra and 4 EMITT opcodes in the ttt, one each for 0,1,2 and 3.

Engines 2 and 3 don't seem to render.

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
May 24, 2012 3:04:54 PM from GUIChamps Forums GUIChamps Forums

I'm having the same problem...love the app...The instruction at 0x690152b0 reference memory at 0x690152b0.  The memory could not be written...

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
May 25, 2012 2:01:11 PM from Stardock Forums Stardock Forums

I would like to report that I too am getting the explorer crash on shutdown every time, same address as well.

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
May 30, 2012 5:55:48 PM from Stardock Forums Stardock Forums

Getting the same explorer crash, different address though: 0x69016fd0.

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
May 30, 2012 6:13:07 PM from WinCustomize Forums WinCustomize Forums

Unfortunately we have been totally unable to reproduce that explorer crash so we will need more information on what you might be running especially in terms of explorer addins.

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
May 30, 2012 9:51:43 PM from WinCustomize Forums WinCustomize Forums

Please contact support so we can have you run some diagnostics.  support@stardock.com

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
Stardock Forums v1.0.0.0    #108433  walnut3   Server Load Time: 00:00:00.0001031   Page Render Time:
Facebook Twitter YouTube Google+